Amsterdam huis Hoyt architecten hout zelfbouwAmsterdam huis Hoyt architecten hout zelfbouwHOYT architect modern woonhuis fotostudio Amsterdam houtAmsterdam huis Hoyt architecten hout zelfbouwHOYT architect modern woonhuis fotostudio Amsterdam houtAmsterdam huis Hoyt architecten hout zelfbouwAmsterdam huis Hoyt architecten hout zelfbouwAmsterdam huis Hoyt architecten hout zelfbouwHOYT architect modern woonhuis fotostudio Amsterdam houtAmsterdam huis Hoyt architecten hout zelfbouwHOYT architect modern woonhuis fotostudio Amsterdam houtHOYT architect modern woonhuis fotostudio Amsterdam houtHOYT architect modern woonhuis fotostudio Amsterdam hout situatieAmsterdam fotostudio particuliere woning HOYT architect plattegrondHOYT architect modern woonhuis fotostudio Amsterdam hout schetsHOYT architect woonhuis fotostudio amsterdamHOYT architect woonhuis fotostudio amsterdam

Woonhuis met fotostudio

  • Amsterdam
  • Particulier
  • 2005
Deze woning is ontworpen in een stukje historisch Amsterdam dat is gecategoriseerd als beschermd stadsgezicht. Het Prinseneiland wordt gekarakteriseerd door pakhuizen, scheepswerven en zwart geteerde loodsen. In de 17e eeuw was dit een bedrijvig stuk stad waar ambachtslieden woonden en werkten.
De strakke houten gevel en de robuuste lamellen zijn nauwkeurig ontworpen om zo de moderne woning helemaal in dit beeld te laten passen zonder historiserend te zijn.

De keuken staat op een prominente plek in de woning en vormt een centraal punt vermits het het werkgebied is voor één van de bewoners, een culinair fotografe.
De lamellen aan de voor- en achterzijde regelen zowel de lichtinval als de graad van privacy. Uitzonderlijk is ook de prominente plek van de auto in de woning. Vanwege de hoge parkeerdruk is de garage in de woning opgenomen, verbonden met het leefgedeelte door een glazen pui.

De achterzijde van de woning, gelegen aan de Bickersgracht bevat een grote glazen pui en vide om zo optimaal hiervan te kunnen genieten. Als buitenruimte heeft de woning een terras aan het water. Ook op de eerste verdieping bevind zich een terras met een glazen pui waardoor er daglicht de woning binnenvalt.
De entree van de woning gebeurt via de transparante garage. De ruime leefkeuken met vide is gelegen aan de waterzijde. Op de eerste verdieping bevind zich de woonkamer met een werkruimte. De slaapkamers, badkamers en berging zijn gelegen op de tweede verdieping.
Opnieuw spelen
Sluiten