architect aan zet - villa nesselande

Architect aan Zet - Villa Nesselande

In Nesselande zijn wij bezig met ons eerste Architect aan Zet project. Het Architect aan Zet houdt in dat architecten in voorkomende gevallen zelf de bouwvergunning mogen afgeven zonder tussenkomst van de gemeente Rotterdam. Uiteraard moet de architect op een objectieve manier het plan beoordelen en het bouwproces monitoren. Groot voordeel voor opdrachtgevers is dat deze veel sneller weten waar ze aan toe zijn en vaak ook veel sneller kunnen gaan bouwen.

In Nesselande bouwen we deze villa samen met de familie Khoenkhoen en aannemersbedrijf Mattone. De villa is opgetrokken uit stucwerk, hout en natuursteenstrips. Uiteraard moet ook bij een Architect aan Zet project het huis voldoen aan alle bouwbesluit en BENG eisen. Ter controle bij een Architect aan Zet traject is er ook een externe kwaliteitsborger aan het project verbonden.

Gepubliceerd: 2022-09-23
houten huis in broek in waterland klaar

Houten huis in Broek in Waterland klaar

Houten huis in het historische Broek in Waterland. Het idee is dat het huis eruit moet zien alsof het al jaren op deze plak staat zonder dat het historiserend ontworpen is. Dit bereiken we onder andere door in vormgeving aan te sluiten op utilitaire agrarische gebouwen zoals stallen, schuren en loodsen. Aan de buitenzijde wordt het huis bekleed met tweedehands red Ceder dat al een grijs patina heeft.

Gepubliceerd: 2022-05-31
baumannkerk overschie opgeleverd

Baumannkerk Overschie opgeleverd

Transformatie van gemeentelijk monument te Rotterdam gereed.

De kerk is begonnen aan een tweede leven, nu in de vorm van 33 appartementen en twee horeca/retail ruimtes. De kerk heeft weliswaar een nieuwe functie, maar de structurele kenmerken en prachtige historische details blijven zichtbaar zowel in de appartementen als in de gezamenlijke delen.

Gepubliceerd: 2022-05-31
fase ii de zuid opgeleverd

Fase II De Zuid opgeleverd

Voor MRP en VORM Vastgoed hebben wij het ontwerp gemaakt voor de tweede fase eengezinswoningen in het Norfolk gebied te Den Haag, Scheveningen. De woningen zijn helemaal af te stemmen op de wensen en het budget van de koper. Uitbreidbaar van 2,5 tot 4 bouwlagen en volledig naar wens in te delen.
De woningen zijn geïnspireerd op pakhuizen, visserswoningen en strandhuisarchitectuur.

Gepubliceerd: 2022-05-31
Opnieuw spelen
Sluiten