Huis Buiksloterweg Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Buiksloterweg Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Buiksloterweg Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Buiksloterweg Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Buiksloterweg Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Buiksloterweg Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Buiksloterweg Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT ArchitectenHuis Amsterdam HOYT Architectenhuis Amsterdam

Huis I in Amsterdam Noord

  • Amsterdam
  • Particulier
Aan de Buiksloterweg in Amsterdam noord is een klein aantal zelfbouw kavels uitgegeven waarop wij 2 woningen naast elkaar hebben ontworpen. Een woning wordt helemaal van hout en de de tweede een combinatie van hout en baksteen. Het baksteen wordt in een zelfde soort olie gezet als sommige van de Amsterdamse 17e-eeuwse grachtenpanden.

De Buiksloterweg heeft oude kleinschalige lintbebouwing langs het Noordhollandsch kanaal met een dorps gevoel. De nieuwbouw woningen moeten hier in schaal en uitstraling op aansluiten. Vanaf de bovenste verdieping hebben de woningen zicht op de Willem I sluis en het centrum van Amsterdam aan de overkant van het IJ.

Beide woningen hebben het gevoel van een schuur / loft met veel ruimtelijkheid en licht. Een belangrijk deel van de inspiratie voor de beide huizen is opgedaan tijdens een studiereis naar San Francisco.
Opnieuw spelen
Sluiten