the monster house

THE MONSTER HOUSE

In de (kunst)duinen bij Monster bedachten wij een huis dat zich vormt naar het reliëf van de kavel. De kunstmatige duin op de kavel vormt een barrière tussen het huis en de zee maar door het huis over de duintop heen te draperen ontstaat er toch uitzicht op de zee. In de verte is het huis geïnspireerd op het Lovell huis van Richard Neutra in Los Angeles.

Het huis is bedacht als beton structuur met aan de buitenkant een gevel van hout en stucwerk. Het reliëf van de kavel is binnen voelbaar in de split-level opzet die een extra hoge woonkamer mogelijk maakt. Het witte lint van stucwerk dat om de gevel heen krult vormt op de bovenste verdieping de borstwering van het dakterras.

Published: 2017-04-19
barn on the buiksloterweg

BARN ON THE BUIKSLOTERWEG

Ook hier Noord Amerikaanse inspiratie van onder andere een Canadese boerderij, quaker schuren en houten west coast huizen, sferen die moesten samenkomen in een echte Amsterdam Noord setting. Belangrijkste eis van de opdrachtgever was dat hij een huis wilde waarbij zijn kinderen hun fietsen tegen de gevels konden kwakken en met modderpoten naar binnen konden struinen. Een stoer huis waarin geleefd wordt.

Dit stoere karakter vindt je terug in de basic natuurlijke materialen zoals hardsteen, baksteen, hout en zink. Eigenlijk hebben we overal gekozen voor de meest voor de hand liggende materialen. Ook binnen is het huis stevig met gevlinderde betonvloeren en stalen kozijnen. Toch is het dankzij het gebruik van eikenhout ook een heel warm huis geworden.

Pièce de résistance van het huis is zeker het dakterras met uitzicht over het IJ

Published: 2017-04-19
transformatie fabriek naar kantoor

TRANSFORMATIE FABRIEK NAAR KANTOOR

Voor één van de grootste producenten van zeep en margarine in de wereld hebben we onlangs een ontwerp gemaakt voor de transformatie van één van hun fabrieksgebouwen naar een modern kantoor. In het ontwerp wordt het bedrijfsfitnesscentrum gecombineerd met open en transparant kantoor. Dit alles gebeurt op de zolder van één van de oudste fabrieken van het concern.

Op dit moment is nog niet bekend wat de status is van het project is maar we hopen binnenkort meer nieuws te kunnen brengen.

Published: 2017-04-19
essenlaan kralingen

ESSENLAAN KRALINGEN

Hoewel al een tijdje gereed hebben we jullie nog niet de foto’s van dit huis getoond.
Het gaat om een totale ‘make over’ van deze traditionele modernistische villa. Het huis was natuurlijk niet geïsoleerd en ook de badkamers en keukens waren aan een opknapbeurt toe. Daarnaast was er de wens voor een extra slaapkamer op de begane grond en een veel betere relatie met de tuin en de zon.

De belangrijkste toevoeging van HOYT was het introduceren van geleidelijke afdaling naar de inmiddels meer dan 1 meter verzakte achtertuin. De nieuwe woonkeuken en vervolgens het terras dalen in geleidelijke stappen steeds dichter naar de achtertuin. Op deze manier krijgt de tuin weer een belangrijke rol in de beleving van het huis.

Verder is het hele huis in ingepakt in een dikke laag isolatie en opnieuw gestuukt. Ook zijn overal nieuwe geïsoleerde stalen ramen geplaatst.

Published: 2017-04-19
betaalbaarhuisbouwen

BETAALBAARHUISBOUWEN

Voor Lichtenberg bouw hebben we een conceptwoning ontworpen die in 12 verschillende gevelstijlen en vele plattegrondvarianten voorkomt. Bijzonder aan dit concept is dat deze keuzevrijheid en diversiteit nu eens bedoelt is voor de starters op de woningmarkt. Voor de prijs van een uitgekleed rijtjeshuis kun je nu alles zelf bepalen. Op dit moment worden de eerste 25 woningen in Almere gebouwd.

Bekijk het project op onze site
Bekijk de site van Betaalbaarhuisbouwen

Published: 2017-04-19
Opnieuw spelen
Sluiten