woonkamer duinweg HOYT verbouwingvoorgevel duinweg HOYT verbouwingsere duinweg HOYT verbouwingsere duinweg HOYT verbouwingduinweg serre verbouwingduinweg serre verbouwingduinweg serre verbouwing trapduinweg serre verbouwing uitbouw glasvoorgevel huis Duinweg HOYT architectenduinweg serre verbouwing atelierduinweg serre verbouwing badkamerduinweg serre verbouwing badkamerduinweg serre verbouwing parketGlazen Aanbouw Den Haag HOYT Architecten

Glazen uitbouw Duinweg

  • Den Haag
  • Particulier
  • 2012
De opdrachtgever heeft een herenhuis uit het einde van de 19e eeuw aangekocht in het duingebied van Den Haag met achterstallig onderhoud. Onze opdracht was om een ontwerp te maken dat de waardevolle onderdelen van het herenhuis weer in oude glorie herstelt. Tevens was er de wens om de woonkamer lichter en ruimtelijker te maken en de verbinding met de tuin te verbeteren.

De grootste ingreep is de volledig glazen uitbouw aan de tuinzijde. De uitbouw zelf is met 14 m² niet bepaald groot maar heeft wel een grote impact. De woonkamer krijgt veel meer daglicht en een grotere relatie met de tuin. De uitbouw vormt een tussenstap van huis naar tuin en biedt plaats aan een eetkamer die direct verbonden is met de keuken. Een ruim terras, direct gekoppeld aan de uitbouw, zorgt voor een geleidelijke overgang naar de tuin.

Om de uitbouw zo transparant mogelijk te maken heeft deze een draagconstructie van gelamineerd glas met een overspanning van maar liefst 3,5m. Het zicht en licht in de woning zijn sterk verbeterd terwijl de impact op de klassieke achtergevel minimaal is gebleven.
Opnieuw spelen
    Sluiten