BBVH NIEUWSBRIEF 27

In deze nieuwsbrief nieuwe website, BBVH breidt uit op het bouwmanagement vlak, houten huizen in Amsterdam en hoe je een taart kunt winnen. Verder is dit de eerste nieuwsbrief zonder nieuws over woningconfigurators etc. Woonmodule zal binnenkort een eigen nieuwsbrief krijgen.

Veel leesplezier, Joris

Gepubliceerd: 2014-04-18
kunst in kantoor kwinkkunst in kantoor kwinkkunst in kantoor kwink

KUNST IN KANTOOR KWINK

Donderdag 19 juni is het nieuwe kantoor van de Kwink Groep feestelijk geopend. Onze bijdrage aan de nieuwe huisvesting van dit Haagse adviesbureau bestond o.a. uit het interieurontwerp, de aanschaf van vintage designmeubilair en begeleiding bij de aanschaf van kunst.

Wij hebben Kwink voorgesteld om door Laura de Monchy een aantal kroonluchters, lampen en porseleinen objecten te laten maken die aansloten bij het thema van de inrichting ‘something old, something new, something borrowed, something blue’

De porseleinen vazen zijn soms gecombineerd met blauw glas en soms met blauw fluweel.

Binnenkort zullen we het kantoor laten fotograferen zodat we ook de espressobar met de vintage FAEMA E 61, de pingpong vergadertafel en de sigarenkamer kunnen laten zien.

Gepubliceerd: 2014-06-23
artikel in noorse krant over onze woonboot in amsterdam

Artikel in Noorse krant over onze woonboot in Amsterdam

Al weer een tijdje geleden dat we deze boot hebben opgeleverd maar nog steeds is er veel aandacht voor.

Deze keer een artikel in de Aftenposten in Noorwegen. Voor de Noren is het wonen in een woonboot waarschijnlijk net zo exotisch als voor ons het wonen aan een Fjord in een houten huis.

Je ziet ook aan de foto’s dat het niet alleen het ontwerp is maar ook hoe John en Laura het hebben ingericht.

Lees het artikel hier (als je Noors leest tenminste)

www.aftenposten.no/bolig/Dette-er-en-bat

Gepubliceerd: 2014-06-23
houten huizen in amsterdam noordhouten huizen in amsterdam noord

HOUTEN HUIZEN IN AMSTERDAM NOORD

Het schiet aardig op met het ontwerp van twee houten huizen in Amsterdam Noord. Ze zijn beide onlangs in de welstandscommissie behandeld en we zijn samen met Konst & van Polen bezig aan de calculatie van de bouwkosten.

De huizen staan naast elkaar aan de Buiksloterweg. De linker wordt helemaal van hout en de rechter een combinatie van hout en baksteen. Het baksteen wordt in een zelfde soort olie gezet als sommige van de Amsterdamse 17e-eeuwse grachtenpanden.

De volgende stap nadat de calculatie is afgerond en binnen de budgeten past is het indienen van de bouwvergunningsaanvraag.

Een belangrijk deel van de inspiratie voor de beide huizen is opgedaan tijdens een studiereis naar San Francisco onder leiding van Edwin Oostmeijer.

Gepubliceerd: 2014-04-18
bbvh verwelkomt frank koot (bkt-advies)

BBVH VERWELKOMT FRANK KOOT (BKT-ADVIES)

Frank hebben wij in 2008 leren kennen bij het project Lupine, een woningbouwproject van 78 woningen voor Havensteder in Rotterdam. Destijds was hij directievoerder en verantwoordelijk voor de kwaliteit.

Wij kennen Frank als een gedreven bouwkundige met grote technische kennis en oog voor detail. Hij durft in positieve en harmonieuze sfeer lastige beslissingen te nemen, houdt de bouwpartners streng aan de gemaakte afspraken en kan een bouwproject op een compacte, accurate en prettige manier leiden.

Sinds project Lupine werken wij op reguliere basis nauw samen.

Mede door de hoeveelheid projecten en groeiende vraag vanuit de markt is Frank met zijn bedrijf verhuisd naar Rotterdam en heeft hij bureau bij ons op kantoor. Frank is voor een aantal van onze projecten verantwoordelijk voor het bouwmanagement, technisch advies, kwaliteitscontrole en directievoering. Daarnaast is Frank ook extern inzetbaar als toezichthouder, directievoerder en projectleider. Voor meer informatie of zijn project cv kunt u contact met ons opnemen.

Frank is zelf bereikbaar op 06-46 22 38 22, frank@bbvh.nl of info@bkt-advies.nl.

Wij wensen Frank veel succes en verwelkomen hem bij BBVH.

Gepubliceerd: 2014-04-18
bbvh lingo - win een taartbbvh lingo - win een taart

BBVH LINGO - WIN EEN TAART

Het thema van de derde BBVH prijsvraag is simpel.

Al een hele tijd zijn we niet meer tevreden over de naam BBVH Architecten, hij is lastig aan de telefoon en hij betekent sinds het vertrek van Jacek Bretsznajder en Jan Paul Bron in de vorige eeuw eigenlijk ook niets meer. Om die reden hebben we (Erik Leusink) een nieuwe naam verzonnen.

Het is een korte en krachtige naam van 4 letters en we hebben het .nl domein onlangs bij een louche domeinnaamscharrelaar voor net iets te veel geld overgenomen.

Dus de vraag is wat is onze nieuwe naam (4 letters)

. . . . ?

Heb je een letter goed dan krijg je een punt, heb je een letter goed op de juiste plaats dan krijg je twee punten. Degene met de meeste punten wint een BBVH taart. Bij gelijk spel wordt er geloot.

Inzendingen naar bbvh@bbvh.nl

Op het plaatje Sanne Quik de winnaar van de vorige taartenwedstrijd (tweede van links)

Gepubliceerd: 2014-04-18
nieuwe website voor bbvh architecten

NIEUWE WEBSITE VOOR BBVH ARCHITECTEN

Veel te laat voor een architectenbureau gelieerd aan een webbureau maar het is ons eindelijk gelukt een nieuwe site te bouwen. De oude site was reeds een jaar of drie aan vervanging toe omdat deze niet te zien was op de tablets en omdat de plaatjes zo klein waren dat ze eerder op thumbnails leken. Laten we het er maar op houden dat we meer tijd besteden aan onze klanten dan onze eigen zaken.

Het ontwerp voor de site is tot stand gekomen samen met de jongens van OONA die wij hier moeten bedanken voor hun eindeloze geduld. We vroegen aan hun om voor ons een vrije en punky website te ontwerpen. Toen ze dat hadden gedaan bleek toch dat we echte architecten zijn en begonnen we lastig te doen over plaatjes die niet netjes uitgelijnd waren en lettertypegebruik dat we niet consequent vonden.

We zullen de komende tijd nog wel even bezig zijn met vullen en verbeteren dus als je wat ziet laat het ons weten.

www.bbvh.nl

Gepubliceerd: 2014-04-18
feestelijke eerste paal drie villa's gele lisfeestelijke eerste paal drie villa's gele lis

FEESTELIJKE EERSTE PAAL DRIE VILLA'S GELE LIS

Woensdag 26 was het zo ver, na een ruime voorbereiding is de eerste paal geslagen voor bouwnummer Gele Lis 27. Bouwnummer 28 en 5 volgen direct daarna.

Het unieke aan dit project is dat drie kaveleigenaren elkaar hebben ontmoet terwijl ze in slaapzakken in de rij lagen voor de inschrijving van dit project. Blijkbaar is de Gele Lis zo'n aantrekkelijk project dat er popfestivalachtige taferelen ontstaan bij de kaveluitgifte. In de rij werd als snel het plan opgevat om gedrieën op te trekken en samen één architect en één aannemer te kiezen. Een spontane vorm van CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap).

Ondanks het samen optrekken in een CPO hebben we toch geprobeerd om alle ontwerpen zo individueel mogelijk ok de wensen van de verschillende opdrachtgevers af te stemmen. Uiteraard steeds een oog houdend voor de voordelen van samen optrekken zoals inkoopkortingen en overleg met de instanties.

De projectarchitect is Erik Leusink, de aannemer is Schouten Bouw Leidschendam en de constructie wordt verzorgd door adviesbureau Sterk.

Bekijk het project op onze site

Op de foto een deel van de opdrachtgevers, de aannemer en Erik

Gepubliceerd: 2014-04-18
Opnieuw spelen
    Sluiten